Календар пам'ятних дат

Тільки читання відкриває перед людиною розкіш інтелектуального життя

субота, 31 жовтня 2015 р.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДИ

 «Зрозуміти воду – значить зрозуміти Всесвіт, всі дива природи і саме життя…»                                                                                   Масару Емото

22 березня - Всесвітній день води
Рішення про проведення щорічного Всесвітнього дня води 22 березня було прийняте на Генеральній асамблеї ООН в Ріо-де-Жанейро 2 грудня 1992 р. Головна мета започаткування Дня води – проведення активного інформування серед широких верст населення та привернення уваги громадськості і політиків до проблем води.
На Генеральній асамблеї ООН було прийнято рішення щодо проголошення 2005-2015 років «Міжнародним десятиліттям дій в сфері водних ресурсів». 2005-2015 – це роки зосередження уваги в глобальному масштабі на питанні: вода – для життя, активного інформування кожного щодо прогресу у досягненні Цілей розвитку тисячоліття. Серед них ціль № 10: «ДО 2015 р. забезпечити постійний доступ до безпечної питної води і необхідних умов санітарії вдвічі більшій кількості людей».
У багатьох частинах світу, таких як Європа і Північна Америка, люди використовують даровану, безпечну і чисту воду, що ллється з крану, для пиття, для приготування їжі, для миття, у той же час, більше 1 мільярда людей не мають вибору і використовують потенційно небезпечні джерела води.
За даними ООН, через забруднену воду гине більше людей, ніж через війни та інші види насилля. Всесвітня організація охорони здоров’я підрахувала – щороку від недуг пов‘язаних з неякісною водою гине майже 2 мільйони дітей у віці до 5 років.
На даний час вода розцінюється не лише як природний ресурс, вона має виражену соціальну цінність, оскільки наявність води в достатній кількості і належної якості є однією з основних передумов як зміцнення здоров’я людини, так і сталого розвитку.



Немає коментарів:

Дописати коментар